Tillsammans är vi starka

Inom Space Kiruna samarbetar alla rymdaktörer i regionen över organisationsgränserna. Samarbetet bygger på den gemensamma visionen att skapa Europas mest mångsidiga rymdstad.

Space Kiruna är öppet för alla och välkomnar fler samarbetspartners.

Tillsammans är vi SPACE KIRUNA:

SSC – Swedish Space Corporation

SSC är ett statligt ägt bolag, en global leverantör av avancerade rymdtjänster som ansvarar för driften av Esrange Space Center.
www.sscspace.com

IRF – Institutet för rymdfysik

IRF är ett statligt forskningsinstitut som bedriver grundforskning och forskarutbildning i rymdfysik, rymdteknik och atmosfärfysik. IRF har verksamhet i Kiruna, Umeå, Uppsala och Lund.
www.irf.se

LTU – Luleå Tekniska Universitet

Avdelningen för rymdteknik vid LTU bedriver utbildning och forskning inom områdena rymdteknik, rymd- och atmosfärsvetenskap.
www.ltu.se

EISCAT – European Incoherent SCATter scientific association

EISCAT är en vetenskaplig organisation som driver ett antal radaranläggningar på Nordkalotten och Svalbard. Organisationens huvudkontor ligger i Kiruna.
www.eiscat.se

Spaceport Sweden

Företaget Spaceport Sweden har som målsättning att etablera bemannad rymdfart för turism och forskning i Sverige samt skapa en världsledande rymdhamn.
www.spaceportsweden.com

Rymdgymnasiet

Rymdgymnasiet är Sveriges nordligaste och högst belägna gymnasieskola med två rymdprogram, Rymdvetenskap- och Rymdteknikprogrammet. Skolan har ett nära samarbete med samtliga rymdaktörer i Kiruna.
www.rymdgymnasiet.com

Kiruna Airport

Kiruna Airport är Sveriges nordligast belägna regionala flygplats. Testverksamhet bedrivs bl a i den stora testhallen Arena Artiga.
www.swedavia.se/kiruna 
www.arenaarctica.com

Lapplands kommunalförbund

Lapplands Kommunalförbund är en sammanslutning mellan kommunerna Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala som samverkar i samverkar inom gymnasieutbildning och högskoleutbildning
www.lapplands.se

Progressum

Progressum är Kirunas näringslivsbolag och arbetar för kirunas utveckling och tillväxt.
www.progressum.se

Kiruna Lapland

Kiruna Lappland är en ekonomisk förening som fungerar som en paraply-organisation för turismföretag i Kiruna kommun.
www.kirunalapland.se

Kiruna kommun

Kiruna är en gruv- och rymdstad i stark utveckling. Den pågående stadsflytten och den attraktiva turistdestinationen skapar stora möjligheter för fortsatt tillväxt.
www.kiruna.se

Metria

Metria är länken mellan kartan och verkligheten. Här mäter, bearbetar och analyserar man geografiska data och fastighetsinformation. Genom smarta lösningar vidareutvecklas och effektiviseras verksamheter.
www.metria.se